JETIMJA E HARRUAR – Nga Ilir Çumani

JETIMJA E HARRUAR... - Historia që 15 vjet më parë, më nxiti të ideoj dhe të nxis në Kuvendin e Shqipërisë, nismën për të shpallur 20 Majin si “Dita Kombëtare e Jetimëve” - “Padashur pashë emrin tënd të shkruar/, Në gurin e një varri të vithisur/, Nga mendja ime ishe krejt i

2 Shkurt 1943, krijohet Ceta Cameria

Ceta Cameria ka qene formacjoni i pare luftarak ne Jug te Shqipërise. Ajo u krijua me 2 shkurt 1943 ne fshatin Markat te rrethit te Sarande dhe ishte berthama e pare e grupit te katert partizan te zones se pare operative Vlore-Gjirokaster. Fillimisht ishin 36 trima që krijuan çeten. Komanda e çetes

Top