Kulture

Saranda News KULTURE – Lajme nga Saranda News & Saranda Web. Lajme dhe Informacione nga Saranda – Lajmi i Fundit nga Saranda ne SarandaNews. Lajme nga Saranda dhe rajoni. Lajmet e Sarandes nga Saranda Web dhe Saranda News

Lajme nga Saranda Web, Saranda news & info.  Lajmi i Fundit  nga Saranda Web. 
Live tv me lajme nga Saranda News.
Lajmet e Fundit nga Saranda vijnë  në Saranda News

Saranda NewsLajme nga Saranda direkt nga terreni.

Saranda Albania
For the first time the name Saranda is mentioned in the year (1412). Until the 4th century AD it was under the Roman Empire and this is proven by the ruins of the surrounding walls, parts of which are also located in the city promenade. From the 4th to the 6th century, Onhezmi was under the Byzantine Empire. (Saranda Albania) is a city in the southwest of Albania, located on the Ionian coast.

Syri i Kalter është një burim natyror, në një thellësi prej më shumë se 50 metrash. Burimi i krijuar mrekullisht nga nuanca ngjyrash, që syri i njeriut mahnitet t’i shikojë. Natyra e ka pikturuar këtë burim në formën e një syri. Forma e syrit duket ngjyrë blu i thellë në mes dhe i kaltër anash. Sipas legjendës së njohur, dikur në atë tokë sundonte një dragua. Drogoi ndalonte banorët të merrnin ujë dhe rrembente vajzat.

Në momentin që dragoin e vrasin, nga syri i tij buroi i gjithë uji i kulluar duke krijuar Syrin e Kalter. Dhe rrjedha e tij mori formën e lumit të Bistricës, i cili ushqen përreth një bimësi goxha të dendur. Të gjithë preferojnë të shohin diçka magjike në këtë vend, ku natyra dhe njeriu vihen në barazpeshë dhe lidhen ngushtë mes tyre.

Butrinti – Qyteti Antik i Butrintit  ndodhet në jug të qytetit të Sarandës, mbi një kodër, në këndin juglindor të gadishullit të Ksamilit.

Në një pozitë mjaft të mbrojtur natyrore, përkundrejt ishullit të Korfuzit, i themeluar aty nga fillimi i shekullit të VII p.e.s.

Butrinti ngrihet mbi një kodrinë jo shumë të lartë, e cila laget nga të trija anët me uje. Në lindje dhe verilindje të kodrës shtrihet liqeni i Butrintit, kurse nga ana jugore kalon kanali që lidh liqenin me detin Jon.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial