Ballina Lajme Saranda News Aktualitet FABRIKA E VERËS DEA DELVINË – VIDEO

FABRIKA E VERËS DEA DELVINË – VIDEO

FABRIKA E VERËS DEA DELVINË SARANDA WEB
FABRIKA E VERËS DEA DELVINË

FABRIKA E VERËS DEA DELVINË

 

E ndërtuar në vitet e komunizmit, Fabrika e Verës DEA Delvinë ka një histori të pasur dhe një trashëgimi të thellë në prodhimin e verës së famshme të Delvinës. Pas një periudhe të gjatë të mosfunksionimit, kjo fabrikë historike është rikthyer në jetë falë një investimi të konsiderueshëm nga biznesmeni Luan Gjinika. Pas shumë vitesh emigrimi në SHBA, Gjinika vendosi të rikthehet në atdhe për të realizuar një projekt ambicioz: të rikthejë shijen e veçantë të verës së Delvinës dhe ta shndërrojë fabrikën në një destinacion tërheqës turistik.

 

 

Me një investim të konsiderueshëm, ai synon jo vetëm të rikthejë shijen autentike të verës së famshme të Delvinës, por edhe ta shndërrojë fabrikën në një destinacion turistik të veçantë. Ky projekt ambicioz përfshin restaurimin e ndërtesave historike dhe krijimin e hapësirave të reja për vizitorët, duke e bërë fabrikën një vend ideal për të mësuar më shumë rreth historisë së verës shqiptare dhe për të shijuar produktet e saj të veçanta.

 

 

Rilindja e Fabrikës së Verës DEA Delvinë është më shumë se një investim ekonomik; është një ringjallje e një trashëgimie të vyer kulturore dhe një shembull i shkëlqyer i asaj që mund të arrihet kur pasioni për traditën dhe përkushtimi për inovacionin bashkohen në harmoni.

 

FABRIKA E VERËS DEA gjendet në hyrje të qytetit të Delvinës

 

Website Saranda Web

Facebook Saranda Web

Instagram saranda.web

Youtube sarandaweb

Tiktok saranda.web

Pinterest sarandaweb

in sarandaweb

Please follow and like us:
fb-share-icon
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial