Wednesday, March 1, 2023
spot_img

VILA E FORTIFIKUAR NE DOBER

Vila e Fortifikuar ne Dober ishte ndërtuar në një kodër të ulët në fshatin Dober, në rrugën nacionale Qafë Botë – Sarandë. Fortifikime të tilla të ngjashme si Vila e Fortifikuar ne Dober gjenden edhe në Çukë, Metoq dhe Malathre.

Vila e Fortifikuar ne Dober daton në shekullin e katërt para Krishtit.

Në ditët e sotme dallohen disa segmente të mureve të ndërtuar me gurë.

Në vitin 1962 u zbulua njëra anë e Vilës së Fortifikuar ne Dober. SARANDA WEB

saranda news

VIDEO

https://youtu.be/bH5hP0tQTbg

Ky material u realizua nga Saranda Web falë mbështetjes së Media for All dhe Qeverisë Britanike.

Please follow and like us:
fb-share-icon
LAJMET E FUNDIT

MË TË LEXUARAT

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial