Ballina Lajme Saranda News Aktualitet FERMERËT E FSHATIT KOSTAR: NA KANË BLLOKUAR RRUGËN DHE ASKUSH NUK REAGON...

FERMERËT E FSHATIT KOSTAR: NA KANË BLLOKUAR RRUGËN DHE ASKUSH NUK REAGON – VIDEO

Në fshatin Kostar të Bashkisë Finiq, një grup prej 15 fermerësh po përballet me një problem serioz që po pengon aktivitetin e tyre të përditshëm. Rruga e vetme që i mundësonte atyre të arrijnë parcelat e tyre është bllokuar, duke i lënë fermerët të paaftë për të kryer punët e tyre bujqësore dhe për të siguruar jetesën e tyre.

Fermerët kanë ngritur zërin e tyre në lidhje me këtë çështje pranë disa institucioneve, përfshirë Inspektoratin Kombëtar për Mbrojtjen e Territorit dhe Mjedisit (IKMT), Policinë Bashkiake Finiq, Policinë e Rendit, dhe madje kanë arritur deri te Prokuroria e Sarandës dhe Kryeministri Edi Rama. Pavarësisht këtyre ankesave të përsëritura, situata ende mbetet e pandryshuar dhe rruga vazhdon të jetë e bllokuar.

 

 

Bashkia Finiq ka konstatuar shkeljen dhe ka pranuar se bllokimi i rrugës është i paligjshëm, por deri tani nuk është marrë asnjë masë konkrete për zhbllokimin e saj. Kjo mungesë veprimi ka krijuar një ndjenjë frustrimi dhe pakënaqësie të thellë midis fermerëve, të cilët ndihen të lënë pas dore dhe të pafuqishëm për të zgjidhur problemin që po dëmton rëndë jetesën e tyre.

 

Një nga fermerët, në një intervistë të shkurtër, shprehet: “Ne kemi bërë gjithçka që kemi mundur. Kemi kontaktuar të gjitha institucionet e mundshme, por ende asgjë nuk ka ndryshuar. Rruga është bllokuar dhe parcelat tona po vuajnë pasojat. Nuk e kuptojmë pse nuk po merret asnjë masë.”

 

Ndërkohë që autoritetet lokale dhe kombëtare ende nuk kanë reaguar, fermerët e Kostarit po kërkojnë një zgjidhje të menjëhershme për të zhbllokuar rrugën dhe për të rifilluar aktivitetet e tyre bujqësore. Ata apelojnë për një ndërhyrje të shpejtë dhe efikase, duke shpresuar që zëri i tyre të dëgjohet dhe problemet e tyre të trajtohen me seriozitetin e duhur.

 

 

 

Please follow and like us:
fb-share-icon
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial