Tuesday, April 4, 2023
spot_img

MANASTIRI KAMENO DHE KISHA SHËN MËRIA – VIDEO

Manastiri Kameno dhe Kisha Shën Mëria ndodhet në shpatin e malit Sopot, 2 km në lindje të Delvinës, pranë fshatit Kakodhiq.

Manastiri Kameno mendohet të jetë ndërtuar në vitin 630 dhe të jetë rikonstruktuar dy herë më 1032 dhe 1580.

Kisha Shën Mëria në Manastirin e Kamenos ka një absidë, e mbuluar me çati të dyfishtë. Kisha është e përbërë nga naosi, narteksi, altari dhe një vestibul. I përket llojit të kishave me kupolë dhe kryq. Dallohet për absidat, kornizat dhe punimet në mure, dyer dhe dritare.

Në Manastirin Kameno shkohet nga qyteti i Delvinës përmes një rruge të pashtruar, por e kalueshme edhe për mjetet e vogla. saranda news

VIDEO MANASTIRI KAMENO DHE KISHA SHËN MËRIA

PUNUAR NGA SARANDAWEB

 

Please follow and like us:
fb-share-icon
LAJMET E FUNDIT

MË TË LEXUARAT

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial